TEHNOLOGIE – FBI a amis o o alertă pe numele organizaţiei infracţionale după 210 atacuri comise doar în Statele Unite ale Americii.
Hackerii care au atacat sistemele informatice ale Primăriei Timişoara şi ale altor două instituţii din subordine au revendicat lovitura.
Specialistul în securitate cibernetică, Bogdan Albei, care a descoperit că datele furate de atacatori au fost scoase la vânzare pe un canal de Telegram, susţine că gruparea este una foarte activă la nivel mondial.
„Au fost cei de la RansomHub. Ei au mai atacat în trecut în România. Este o grupare foarte activă, poate geam activă la nivel mondial. Au sustras 210 giga de date, ceea ce e o cantitate semnificativă. Care vor fi consecinţele, este greu de spus. Au cerut o răscumpărare, nu ştim care este aceasta, bani pe care se presupune că Primăria Timişoara ar trebui să-i plătească pentru ca cei de la RansomHub să şteargă datele şi să nu le publice. Ar fi ciudat ca instituţiile statului să încurajeze organizaţiile infracţionale, deci probabil că nu va plăti. Înseamnă că datele ori vor fi revândute la un preţ mai mic pe dark web, partea nereglementată a internetului, sau vor fi pur şi simplu publicate la liber pentru toată lumea”, explică Bogdan Albei.
Gruparea a fost înfiinţată la începutul acestui an. Pe numele RansomHub, FBI a emis o alertă după 210 atacuri comise doar în Statele Unite ale Americii. Mai mult de 30 la sută din ţintele hackerilor au fost din Europa.
Lasă un comentariu