JUSTIȚIE. Curtea de Apel Târgu Mureș a pronunțat o hotărâre definitivă împotriva unui ofițer din cadrul Poliției Municipiului Reghin, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru infracțiuni grave de trafic de influență în formă continuată și șantaj.
Justiția și-a spus cuvântul
Potrivit Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș (DGA-SJA Mureș), inculpatul, ofițer în cadrul Biroului de Ordine Publică, a fost condamnat la cinci ani de închisoare în regim de detenție pentru comiterea a patru acte de trafic de influență și șantaj. Sentința include și o pedeapsă complementară de interzicere a anumitor drepturi pe o perioadă de cinci ani, hotărârea fiind definitivă.
Detalii cutremurătoare ale cazului
Ofițerul a fost acuzat că a solicitat și primit sume de bani între 750 și 5000 de euro de la persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Scopul acestor acțiuni era de a interveni pe lângă angajați ai Serviciului de Medicină Legală Mureș pentru a diminua alcoolemia din sânge și a facilita recuperarea rapidă a permiselor de conducere.
În plus, ofițerul a fost găsit vinovat de șantajarea unui coleg, agent de poliție, pe care l-a amenințat cu dezvăluirea unor fapte compromițătoare. Acesta a încercat să determine anumite persoane să nu facă declarații despre banii primiți în schimbul traficului de influență.
O investigație amplă
Pentru a documenta cazul penal, ofițerii DGA-SJA Mureș au desfășurat multiple acte procedurale, completând probatoriul necesar pentru condamnare. „Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, se precizează în comunicatul de presă.
Consecințele sentinței
Această condamnare scoate la lumină o problemă gravă de corupție în cadrul Poliției Municipiului Reghin și subliniază eforturile autorităților de a combate astfel de practici. Ofițerul condamnat urmează să își execute pedeapsa în regim de detenție, iar interzicerea drepturilor complementare pentru cinci ani va avea un impact semnificativ asupra carierei sale și a capacității de a lucra în structurile de stat.
Un mesaj clar împotriva corupției
Condamnarea acestui ofițer reprezintă un pas important în lupta împotriva corupției și un mesaj clar că astfel de comportamente nu vor fi tolerate. Autoritățile speră ca acest caz să servească drept exemplu și să descurajeze alte acte de corupție în rândul forțelor de ordine.
Rămâne de văzut cum va afecta această condamnare percepția publicului asupra integrității forțelor de ordine și ce măsuri suplimentare vor fi luate pentru a preveni astfel de incidente în viitor.
Lasă un comentariu